Air FranceCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersCoronavirusEditors choiceFinancieelIndustrieOverig nieuws

Air France schrapt duizenden banen

Air France heeft aangekondigd 6.560 banen te willen schrappen voor het einde van 2022. Ook bij regionale dochter HOP! zullen meer dan 1.000 banen verdwijnen. Bij Air France zijn momenteel 41.000 mensen in dienst. HOP! heeft 2.420 personeelsleden.

Vertrekken

De Franse maatschappij verwacht dat er de komende twee jaar meer dan 3.500 personeelsleden met pensioen zullen gaan. Dit zou volgens Air France te wijten zijn aan een scheve leeftijdsverdeling bij het bedrijf. Bij HOP! zullen ongeveer 200 personeelsleden met pensioen gaan voor 2023.

Overschot

De overige 3.000 werknemers van Air France en 800 werknemers van HOP! zullen naar verwachting in eerste instantie een vrijwillige vertrekregeling aangeboden krijgen. Mochten hier te weinig mensen op in gaan, dan zullen personeelsleden ontslagen moeten worden.

Herverdeling

Om zo veel mogelijk personeelsleden in dienst te houden zullen enkele werknemers een andere positie binnen het bedrijf aangeboden krijgen, mocht hun baan verloren gaan.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/