AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusIndustrieOverig nieuws

Air New Zealand scheidt binnenlandse en internationale bemanningen

Air New Zealand heeft aangekondigd haar bemanningen voor internationale en binnenlandse vluchten voortaan gescheiden te houden. Bemanningen op intercontinentale vluchten waren al gescheiden van de rest.

Risico

Door bemanningen zo veel mogelijk te scheiden hoopt Air New Zealand de kans op verspreiding van het virus onder personeel verder te beperken. Aangezien er erg weinig bekende corona gevallen in Nieuw Zeeland zijn, is de kans op besmetting op een binnenlandse vlucht het kleinste. Op internationale vluchten zitten vaker mensen van verschillende nationaliteiten waardoor het besmettingsrisico iets groter zou zijn. Op intercontinentale vluchten, momenteel voornamelijk repatriëringsvluchten of vrachtvluchten, zou het besmettingsrisico het grootste zijn.

Test

Om te voorkomen dat bemanningen die naar risicogebieden zijn geweest het virus mee terugnemen naar Nieuw Zeeland, worden deze bemanningen getest. Al het personeel van de maatschappij dat in risicogebieden is geweest krijgt op de tweede dag na terugkeer in Nieuw Zeeland een coronatest. Wanneer de test negatief terugkomt mag de werknemer naar huis, zonder in thuisisolatie te hoeven.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/