fbpx
EmbraerInnovatieNaast het nieuwsOpmerkelijk

Embraer E190-E2 vliegt nonstop van Brazilië naar Zwitserland

Afgelopen week heeft de Embraer E190-E2 een nieuw record gevestigd voor de E-jet vliegtuigserie. Een toestel dat afgeleverd werd aan het Zwitserse Helvetic Airways heeft het afstandsrecord voor de E-jet toestellen verbroken.

Vlucht

Het gloednieuwe vliegtuig vloog vanuit de Embraer fabriek naar Natal, een stad in het uiterste noordoosten van Brazilië. Vanuit Natal vloog het toestel nonstop door naar Zürich, de thuisbasis van Helvetic. Tussen Natal en Zürich werd een afstand van 7.488 kilometer overbrugd in 9 uur en 10 minuten.

E-2

De E-2 is de nieuwste versie van de E-jet vliegtuigen van Embraer. De toestellen zijn zuiniger en kunnen daardoor een stuk verder vliegen dan hun voorgangers. In Nederland moet de grootste versie uit de serie, de 195-E2 vanaf begin 2021 in dienst komen bij KLM Cityhopper.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button