InnovatieLicht en luchtigNaast het nieuwsOpmerkelijkTrans-Atlantisch

Embraer E190-E2 vliegt nonstop van Brazilië naar Zwitserland

Afgelopen week heeft de Embraer E190-E2 een nieuw record gevestigd voor de E-jet vliegtuigserie. Een toestel dat afgeleverd werd aan het Zwitserse Helvetic Airways heeft het afstandsrecord voor de E-jet toestellen verbroken.

Vlucht

Het gloednieuwe vliegtuig vloog vanuit de Embraer fabriek naar Natal, een stad in het uiterste noordoosten van Brazilië. Vanuit Natal vloog het toestel nonstop door naar Zürich, de thuisbasis van Helvetic. Tussen Natal en Zürich werd een afstand van 7.488 kilometer overbrugd in 9 uur en 10 minuten.

E-2

De E-2 is de nieuwste versie van de E-jet vliegtuigen van Embraer. De toestellen zijn zuiniger en kunnen daardoor een stuk verder vliegen dan hun voorgangers. In Nederland moet de grootste versie uit de serie, de 195-E2 vanaf begin 2021 in dienst komen bij KLM Cityhopper.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close