IncidentenNieuws

Vliegtuig drugssmokkelaars landt op Mexicaanse snelweg en gaat in vlammen op

Een vliegtuig dat mogelijk voor miljoenen euro’s drugs aan boord had, landde op een Mexicaanse snelweg en ging daarna in vlammen op. Mogelijk stak de bemanning het vliegtuig in brand.

Zuid-Amerika

Dat melden verschillende (lokale) media. Volgens de autoriteiten kwam het toestel uit Zuid-Amerika en werd het gevolgd door twee vliegtuigen van de luchtmacht vanaf het moment dat het door het Mexicaanse luchtruim vloog. Militairen ontdekten later dat er ongeveer 390 kilo – vermoedelijk – cocaïne aan boord was, ter waarde van omgerekend meer dan 4 miljoen euro.

Onduidelijk

Volgens Aviation Safety Network gaat het om een BAe-125. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Verschillende media melden dat de smokkelaars het vliegtuig zelf in de brand hebben gestoken en andere (lokale) media melden dat er een militaire helikopter in het gebied vloog en mogelijk heeft geschoten op het vliegtuig.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close