CoronaNL nieuwsOverig nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Aantal vluchten op Schiphol vervijfvoudigd in juli

Het aantal vluchten op Schiphol is in juli vervijfvoudigd ten opzichte van het hoogtepunt van de coronacrisis (125 vluchten per dag). In juli neemt het aantal vluchten per dag toe tot 500 à 650 met 40.000 tot 60.000 reizigers.

Omwonenden

In dezelfde periode vorig jaar waren er dagelijks ruim 210.000 reizigers en ongeveer 1450 vluchten. “Ondanks dat het aantal vluchten deze zomer veel minder is, zullen omwonenden merken dat er weer meer vliegverkeer is”, zegt Schiphol. De luchthaven besteedt in de komende edities van de ‘burennieuwsbrief’ extra aandacht van het toenemende vliegverkeer.

Geluid

In maart lanceerden LVNL en Schiphol een aantal maatregelen om geluidshinder te beperken. Daarvoor is een nieuwe website gelanceerd: www.minderhinderschiphol.nl. De maatregelen zijn verdeeld over vier thema’s: baangebruik, vliegtuigtypes, vliegroutes en -procedures en vliegen in de nacht. Een van de maatregelen houdt bijvoorbeeld in dat de aanvliegroutes richting de Polderbaan ‘s nachts hoger zullen zijn.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close