fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Aantal vluchten op Schiphol vervijfvoudigd in juli

Het aantal vluchten op Schiphol is in juli vervijfvoudigd ten opzichte van het hoogtepunt van de coronacrisis (125 vluchten per dag). In juli neemt het aantal vluchten per dag toe tot 500 Ć  650 met 40.000 tot 60.000 reizigers.

Omwonenden

In dezelfde periode vorig jaar waren er dagelijks ruim 210.000 reizigers en ongeveer 1450 vluchten. “Ondanks dat het aantal vluchten deze zomer veel minder is, zullen omwonenden merken dat er weer meer vliegverkeer is”, zegt Schiphol. De luchthaven besteedt in de komende edities van de ‘burennieuwsbrief’ extra aandacht van het toenemende vliegverkeer.

Geluid

In maart lanceerden LVNL en Schiphol een aantal maatregelen om geluidshinder te beperken. Daarvoor is een nieuwe website gelanceerd: www.minderhinderschiphol.nl. De maatregelen zijn verdeeld over vier themaā€™s: baangebruik, vliegtuigtypes, vliegroutes en -procedures en vliegen in de nacht. Een van de maatregelen houdt bijvoorbeeld in dat de aanvliegroutes richting de Polderbaan ā€˜s nachts hoger zullen zijn.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button