AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuwsProfessional

El Al gered door Israëlische overheid

El Al heeft een overeenkomst bereikt met de Israëlische overheid over het steunpakket. De maatschappij krijgt leningen van in totaal 250 miljoen waarbij de staat garant staat en er moet 150 miljoen euro worden opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen.

Aandelen

De aandelen die dan niet worden verkocht, worden door de overheid opgekocht. Hiermee kan de voormalige staatsmaatschappij dus weer opnieuw een overheidsbedrijf worden, hetzij tijdelijk. Zodra de vraag weer is toegenomen wordt El Al opnieuw geprivatiseerd in dit scenario.

Steun

El Al is al weken op zoek naar steun. Eigenlijk was het bedrijf in gesprek om 400 miljoen dollar te kunnen lenen, maar het ministerie van Financiën kwam met het alternatieve voorstel. Begin juli werd bekend dat alle vluchten in ieder geval tot eind juli worden opgeschort. De maatschappij rapporteerde een verlies van 140 miljoen dollar in het eerste kwartaal.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close