fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Lufthansa implementeert tweede ronde maatregelen; onder andere minder topfuncties

De raad van bestuur van Lufthansa heeft een tweede reeks maatregelen geïmplementeerd om gezond door de coronacrisis heen te komen. Onder andere 20 procent van de leidinggevende functies wordt geschrapt.

Kostenbesparing

Bij de eerste reeks maatregelen die begin april van start was gegaan, was onder meer besloten de vloot met 100 vliegtuigen te verkleinen en de vluchtuitvoering van Germanwings niet te hervatten. Maar de komende jaren zal het bedrijf leningen moeten terugbetalen waardoor een extra kostenreductie noodzakelijk is.

Functies

Onder de naam ‘ReNew’ plant de maatschappij verschillende kostenbesparende maatregelen tot december 2023. Naast de inkrimping van de raad van bestuur van Lufthansa zullen ook de bestuursorganen van de dochterondernemingen worden verkleind, ten opzichte van 2019. In een eerste stap werd het aantal bestuursleden bij Lufthansa Cargo, LSG Group en Lufthansa Aviation Training elk met één functie verminderd.

Administratie

Bij de administratie worden er duizend banen geschrapt. Verder moeten de overheidsleningen en participaties in aandelen zo snel mogelijk worden verlaagd om een verdere stijging van de rentelasten te vermijden en het proces om de maatschappij Lufthansa om te vormen tot een afzonderlijk bedrijf moet worden versneld.

Vloot

Ten slotte mogen er tot 2023 maximaal 80 nieuwe vliegtuigen worden aangekocht door de Lufthansa-maatschappijen. Dit is de helft minder dan eerst werd gepland. Onlangs stuurde de maatschappij al zes A380’s, elf A320’s en vijf 747-400’s met vroegtijdig pensioen.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button