fbpx
DuurzaamheidFrequente reizigersNieuws

Trein naar Londen? Overstappen in Brussel hoeft niet meer vanaf najaar

Nederland, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk hebben dinsdag in Brussel de verdragen getekend die regelen dat de paspoort- en securitycheck in Amsterdam en Rotterdam wordt gedaan, waardoor er vanaf het najaar niet meer in Brussel moet worden overgestapt.

Alternatief

Hiermee wil de overheid de trein een aantrekkelijker alternatief maken voor het vliegtuig. “We leven nu nog in corona-tijd, maar we kijken uiteraard ook vooruit. Straks reis je in dik vier uur comfortabel, makkelijk en dus snel met de trein van Amsterdam naar Londen. Geen gedoe meer met checks en oponthoud in Brussel. Een Eurostar-trein heeft grofweg twee keer zoveel zitplaatsen als een gemiddeld vliegtuig en de CO2-uitstoot per passagier ligt fors lager. Daarmee is de trein naar Londen echt een duurzaam en volwaardig alternatief voor vliegen”, aldus staatssecretaris Van Veldhoven, die namens Nederland haar handtekening zette.

Rechtstreeks

Onlangs was het nog de bedoeling dat de eerste rechtstreekse Eurostar tussen Amsterdam en Londen eind april voor het eerst zou vertrekken, maar door de coronacrisis liepen de passagiersaantallen sterk terug en werd de verbinding tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk gestaakt.

Najaar

Daarmee heeft ook de testfase voor de rechtstreekse verbinding vanuit Nederland vertraging opgelopen. Nu de corona-maatregelen worden versoepeld en er weer meer wordt gereisd, start Eurostar op 9 juli weer met een dagelijkse trein tussen Amsterdam en Londen. Afhankelijk van de ontwikkelingen rond corona en de passagiersaantallen, is het de bedoeling dat deze trein in augustus twee keer per dag gaat rijden, in het najaar gevolgd door een derde trein per dag.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button