fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Aandelenhandel AirAsia tijdelijk op pauze; onzekerheid over kaspositie

De aandelenhandel van AirAsia is tijdelijk op pauze gezet vanwege twijfel over de kaspositie van de maatschappij. De maatschappij noteerde een verlies van 223 miljoen dollar in het eerste kwartaal van dit jaar.

Aandeel

Accountant Ernst & Young zei in een statement dat de liquiditeit van de onderneming er onzeker voor staat. De vooruitzichten zijn ook niet goed vanwege de coronacrisis. Het aandeel ging hard achteruit na de kwartaalcijfers, waardoor werd besloten de handel op stop te zetten tot woensdag 14:30 uur ’s middags (lokale tijd) om de koersval in toom te houden.

Beurs

AirAsia zegt in een reactie dat de beurs van Maleisië haar 12 maanden vrijstelling heeft verleend om te worden geclassificeerd als financieel noodlijdende onderneming. Hiervoor moest een bedrijfsverbeteringsplan worden ingediend.

Steun

Minister van Financiën Tengku Zafrul Aziz zei vorige maand nog tegen Reuters geen financiële steun te verlenen aan de luchtvaartmaatschappijen van Maleisië en dat de maatschappijen hebben gezegd dat ze het zelf kunnen oplossen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button