AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuwsProfessional

Aandelenhandel AirAsia tijdelijk op pauze; onzekerheid over kaspositie

De aandelenhandel van AirAsia is tijdelijk op pauze gezet vanwege twijfel over de kaspositie van de maatschappij. De maatschappij noteerde een verlies van 223 miljoen dollar in het eerste kwartaal van dit jaar.

Aandeel

Accountant Ernst & Young zei in een statement dat de liquiditeit van de onderneming er onzeker voor staat. De vooruitzichten zijn ook niet goed vanwege de coronacrisis. Het aandeel ging hard achteruit na de kwartaalcijfers, waardoor werd besloten de handel op stop te zetten tot woensdag 14:30 uur ’s middags (lokale tijd) om de koersval in toom te houden.

Beurs

AirAsia zegt in een reactie dat de beurs van Maleisië haar 12 maanden vrijstelling heeft verleend om te worden geclassificeerd als financieel noodlijdende onderneming. Hiervoor moest een bedrijfsverbeteringsplan worden ingediend.

Steun

Minister van Financiën Tengku Zafrul Aziz zei vorige maand nog tegen Reuters geen financiële steun te verlenen aan de luchtvaartmaatschappijen van Maleisië en dat de maatschappijen hebben gezegd dat ze het zelf kunnen oplossen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close