LiefhebberMilitairNieuwsNL nieuwsRotterdam The Hague

Dienst Speciale Interventies oefent op Rotterdam Airport

Speciale eenheden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) hebben woensdagavond geoefend met een scenario van een incident in een vliegtuig op Rotterdam The Hague Airport.

Oefening

Rond 19 uur werd een schietincident als scenario gemeld als startsein van de oefening. De DSI oefent regelmatig en op diverse locaties om voorbereid te zijn op incidenten. Voor de oefening werd samengewerkt tussen de luchthaven, Transavia, de Marechaussee en de DSI.

Voorbereiding

De Security, Safety & Support afdeling van de luchthaven droeg bij aan de voorbereiding van de oefening. “Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Dat doen we als luchthaven altijd in samenwerking met partners, zoals de DSI en de Koninklijke Marechaussee. Daarom is het goed dat er op scenario’s van incidenten geoefend wordt. Wij werken hier graag aan mee en zo dragen we bij aan een veilige luchthaven voor onze passagiers en de mensen die hier werken”, aldus Houdijn Hardenbol, manager van Rotterdam Airport.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close