fbpx
LiefhebberMilitairNieuwsNL NieuwsRotterdam The Hague

Dienst Speciale Interventies oefent op Rotterdam Airport

Speciale eenheden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) hebben woensdagavond geoefend met een scenario van een incident in een vliegtuig op Rotterdam The Hague Airport.

Oefening

Rond 19 uur werd een schietincident als scenario gemeld als startsein van de oefening. De DSI oefent regelmatig en op diverse locaties om voorbereid te zijn op incidenten. Voor de oefening werd samengewerkt tussen de luchthaven, Transavia, de Marechaussee en de DSI.

Voorbereiding

De Security, Safety & Support afdeling van de luchthaven droeg bij aan de voorbereiding van de oefening. “Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Dat doen we als luchthaven altijd in samenwerking met partners, zoals de DSI en de Koninklijke Marechaussee. Daarom is het goed dat er op scenarioā€™s van incidenten geoefend wordt. Wij werken hier graag aan mee en zo dragen we bij aan een veilige luchthaven voor onze passagiers en de mensen die hier werken”, aldus Houdijn Hardenbol, manager van Rotterdam Airport.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button