CoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuws

United Airlines stuurt ontslagwaarschuwing naar 36.000 medewerkers

United Airlines stuurt 36.000 medewerkers een waarschuwing dat zij in oktober ontslagen kunnen worden als gevolg van de coronacrisis. Dat komt neer op 45 procent van het personeel.

Waarschuwing

Niet iedereen die de waarschuwing krijgt, wordt ook daadwerkelijk ontslagen in oktober. Er wordt ook een vrijwillige vertrekregeling aangeboden en medewerkers krijgen de mogelijkheid om met tijdelijk ontslag te gaan. Afhankelijk van hoeveel medewerkers hierop ingaan, wordt bepaald hoeveel gedwongen ontslagen er zullen zijn.

Ontslag

Vanaf 1 oktober vervalt de regel vanuit de overheid dat er geen ontslagen mogen vallen vanwege de pandemie. De maatschappij verliest momenteel zo’n 40 miljoen dollar per dag. De meeste ontslagen zouden bij het cabinepersoneel vallen. United is nog in gesprek met de vakbonden over de kwestie.

Cabinecrewbases

Vorige maand werd ook al bekend dat de maatschappij drie van de vier internationale cabinecrewbases sluit vanaf 1 oktober, wat zo’n 840 cabinemedewerkers treft. Dit geldt voor de bases op Frankfurt, Hongkong en Tokio. De basis op Londen blijft nog wel actief.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/