CoronaCorona gevolgen maatschappijenKLMNL nieuwsOverig nieuwsProfessional

Vakbonden maken bezwaar bij EC tegen voorwaarden steun KLM

In een gezamenlijke brief maken vakbonden VNV, De Unie, CNV Vakmensen, VNC, VKP en NVLT bij de Europese Commissie bezwaar tegen de voorwaarden die de Nederlandse regering aan de steun voor KLM stelt. Momenteel ligt het staatssteunpakket ter goedkeuring bij de Commissie.

Arbeidsvoorwaarden

De bonden zijn van mening dat de arbeidsvoorwaardelijke condities in strijd zijn met verdragen zoals die van de International Labour Organization (ILO). “In deze verdragen staat onder meer dat sociale partners in vrijheid over collectieve arbeidsovereenkomsten moeten kunnen onderhandelen, zonder inmenging van de overheid.
Bij de totstandkoming van het huidige steunpakket zijn de sociale overlegpartners op geen enkele manier betrokken, ondanks herhaaldelijke verzoeken daartoe bij zowel KLM als de overheid”, zegt de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel.

Herstel

In de brief spreken de bonden hun begrip uit voor de situatie waarin KLM zich bevindt. VNC zegt dat het personeel ook bereid om een bijdrage te leveren aan het herstel van het bedrijf. “Dat is tot nu toe echter altijd in goed overleg met de vakbonden gegaan en zij dringen dan ook aan op een gezamenlijke inzet om tot passende oplossingen te komen”, aldus de vakbond.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/