fbpx
CoronavirusGroningen AirportNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Juni drukste maand sinds jaren voor Groningen Airport Eelde

Afgelopen juni was voor Groningen Airport Eelde een van de drukste maanden in jaren. Ten opzichte van juni 2019 werden er bijna 50 procent meer vluchten uitgevoerd vanaf de noordelijke luchthaven.

Passagiersvluchten

In de maand Juni werden er geen passagiersvluchten uitgevoerd vanaf Groningen Airport Eelde. Transavia vliegt sinds begin juli weer vanaf de noordelijke luchthaven. TUI komt naar verwachting in augustus weer terug naar Groningen.

Lesvluchten

De toename in de hoeveelheid vluchten is voornamelijk te danken aan de fusie van de KLM Flight Academy en de Martinair Flight Academy. In juni zijn er 2.800 lesbewegingen uitgevoerd op de luchthaven. Een jaar eerder waren dat er nog maar 800. De luchthaven noemt zelf ook het mooie weer als factor die heeft bijgedragen aan de grote hoeveelheid lesvluchten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button