CoronavirusGroningen AirportNieuwsNL nieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Juni drukste maand sinds jaren voor Groningen Airport Eelde

Afgelopen juni was voor Groningen Airport Eelde een van de drukste maanden in jaren. Ten opzichte van juni 2019 werden er bijna 50 procent meer vluchten uitgevoerd vanaf de noordelijke luchthaven.

Passagiersvluchten

In de maand Juni werden er geen passagiersvluchten uitgevoerd vanaf Groningen Airport Eelde. Transavia vliegt sinds begin juli weer vanaf de noordelijke luchthaven. TUI komt naar verwachting in augustus weer terug naar Groningen.

Lesvluchten

De toename in de hoeveelheid vluchten is voornamelijk te danken aan de fusie van de KLM Flight Academy en de Martinair Flight Academy. In juni zijn er 2.800 lesbewegingen uitgevoerd op de luchthaven. Een jaar eerder waren dat er nog maar 800. De luchthaven noemt zelf ook het mooie weer als factor die heeft bijgedragen aan de grote hoeveelheid lesvluchten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close