CargoIndustrieNieuws

Manston Airport mag heropenen als Londense vrachthub

Manston Airport, in het Engelse Kent, heeft groen licht gekregen om te heropenen. De luchthaven werd kort nadat de KLM haar vluchten naar de Manston stopte gesloten.

Heropening

Er is omgerekend ongeveer 330 miljoen euro beschikbaar om Manston Airport te heropenen. Dit geld zal gebruikt worden om van de luchthaven een internationale vrachthub te maken. De luchthaven moet wanneer geopend 10.000 vliegbewegingen, wat neerkomt op 5.000 vluchten, per jaar kunnen afhandelen.

Ontlasten

De nieuwe luchthaven zou de huidige Londense luchthavens moeten ontlasten. Zo zouden vrachtvluchten van Heathrow en Gatwick kunnen verplaatsen naar Manston. Zo komt er meer ruimte op de drukke luchthavens en kan Manston zich ontwikkelen tot de algemene vrachthub van Londen.

Passagiers

Sinds 2014 zijn er geen passagiersvluchten meer uitgevoerd naar Manston en het lijkt onwaarschijnlijk dat daar op korte termijn verandering in komt. Momenteel wordt op het luchthaventerrein alleen een vrachtterminal aangelegd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/