fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewRoutes en BestemmingenVeiligheid

PIA niet meer welkom in de Verenigde Staten

Pakistan International Airlines, de nationale maatschappij van Pakistan, mag geen vluchten meer uitvoeren naar de Verenigde Staten.

Toestemming

PIA kreeg vorig jaar toestemming om in 2020 twaalf directe vluchten naar de Verenigde Staten uit te voeren. De maatschappij hoopte dat de vluchten een succes zouden zijn zodat de Amerikaanse overheid groen licht zou geven voor het starten van een permanente lijnvlucht.

Twaalf

Pakistan International Airlines heeft inmiddels zeven van de twaalf toegestane vluchten naar de Verenigde Staten uitgevoerd. De overige vijf vluchten mag de maatschappij niet meer uitvoeren. De beslissing van de Amerikaanse overheid komt kort na het besluit van de EASA om PIA voor zes maanden te weren uit Europees luchtruim.

Piloten

Na de crash van een Airbus A320 van PIA eerder dit jaar kwam aan het licht dat een groot deel van de Pakistaanse piloten niet over een geldig vliegbrevet beschikt. PIA heeft 150 piloten, die niet over de juiste papieren zouden beschikken, inmiddels geschorst.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button