AirlinesIndustrieNieuwsPilotenRoutesVeiligheid

PIA niet meer welkom in de Verenigde Staten

Pakistan International Airlines, de nationale maatschappij van Pakistan, mag geen vluchten meer uitvoeren naar de Verenigde Staten.

Toestemming

PIA kreeg vorig jaar toestemming om in 2020 twaalf directe vluchten naar de Verenigde Staten uit te voeren. De maatschappij hoopte dat de vluchten een succes zouden zijn zodat de Amerikaanse overheid groen licht zou geven voor het starten van een permanente lijnvlucht.

Twaalf

Pakistan International Airlines heeft inmiddels zeven van de twaalf toegestane vluchten naar de Verenigde Staten uitgevoerd. De overige vijf vluchten mag de maatschappij niet meer uitvoeren. De beslissing van de Amerikaanse overheid komt kort na het besluit van de EASA om PIA voor zes maanden te weren uit Europees luchtruim.

Piloten

Na de crash van een Airbus A320 van PIA eerder dit jaar kwam aan het licht dat een groot deel van de Pakistaanse piloten niet over een geldig vliegbrevet beschikt. PIA heeft 150 piloten, die niet over de juiste papieren zouden beschikken, inmiddels geschorst.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/