fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsPiloten en Crew

Emirates overweegt ontslag van 9000 werknemers

Emirates heeft plannen om het personeelsbestand met 15 procent te verkleinen ten opzichte van het ‘pre-corona’-niveau.

Ontslagen

Van de 60.000 banen binnen Emirates zullen er mogelijk 9000 verdwijnen. Dat komt neer op ongeveer 15 procent van het totale aantal banen voor de coronacrisis. Dat blijkt uit een interview van de BBC met Sir Tim Clark, voorzitter van Emirates. De topman zegt wel dat de maatschappij ‘niet zo slecht af is als andere [maatschappijen, red.]’.

Piloten

Naar verwachting zal de maatschappij zo’n 700 tot 800 piloten ontslaan, naast de 600 piloten die vorige maand al zijn ontslagen. Volgens de BBC gaat het daarbij wel voornamelijk om piloten die vliegen op de Airbus A380, niet de piloten van de Boeing-toestellen. Vanaf 16 juli wordt weer met de A380 gevlogen. De verwachting is dat de gehele A380-vloot echter pas weer in de zomer van 2022 zal vliegen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button