AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuwsPiloten

Emirates overweegt ontslag van 9000 werknemers

Emirates heeft plannen om het personeelsbestand met 15 procent te verkleinen ten opzichte van het ‘pre-corona’-niveau.

Ontslagen

Van de 60.000 banen binnen Emirates zullen er mogelijk 9000 verdwijnen. Dat komt neer op ongeveer 15 procent van het totale aantal banen voor de coronacrisis. Dat blijkt uit een interview van de BBC met Sir Tim Clark, voorzitter van Emirates. De topman zegt wel dat de maatschappij ‘niet zo slecht af is als andere [maatschappijen, red.]’.

Piloten

Naar verwachting zal de maatschappij zo’n 700 tot 800 piloten ontslaan, naast de 600 piloten die vorige maand al zijn ontslagen. Volgens de BBC gaat het daarbij wel voornamelijk om piloten die vliegen op de Airbus A380, niet de piloten van de Boeing-toestellen. Vanaf 16 juli wordt weer met de A380 gevlogen. De verwachting is dat de gehele A380-vloot echter pas weer in de zomer van 2022 zal vliegen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/