AirlinesCorendonCoronaCorona gevolgen maatschappijenEditors choiceFinancieelKLMLVNLNL nieuwsOverig nieuwsSchiphol AirportTransaviaTUI

Nederlandse luchtvaart ontving bijna 400 miljoen euro loonsteun

Nederlandse luchtvaartbedrijven hebben tot dusver voor ongeveer 393 miljoen euro aan loonsteun ontvangen uit de NOW-regeling. Dat blijkt uit documenten van het UWV.

Luchtvaart

Uit de documenten blijkt dat KLM voor ongeveer 300 miljoen euro aan loonsteun heeft ontvangen. Dochtermaatschappij Transavia ontving 24,2 miljoen euro. TUI, Corendon en de Nederlandse tak van easyJet ontvingen respectievelijk 18 miljoen, 1,9 miljoen en 2,8 miljoen euro uit de regeling. Luchthaven Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland vroegen respectievelijk bijna 30 miljoen en 12,4 miljoen euro aan. Grondvervoerders vallen niet meer onder de NOW-regeling.

Lijst

De cijfers betreffen voorschotten op de regeling. Het daadwerkelijke rechtmatige bedrag zal later nog worden vastgesteld. Met de NOW-regeling, die staat voor Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, kunnen Nederlandse bedrijven die een substantieel omzetverlies lijden een tegemoetkoming in de loonkosten ontvangen. Het gaat daarbij om maximaal 90 procent van de loonsom.

Deze cijfers zijn de bedragen die uit de eerste regeling werden ontvangen. Sinds 6 juli is de tweede regeling, de NOW 2.0, van kracht, waarbij werkgevers wederom tegemoetkoming kunnen aanvragen. Die cijfers zijn echter nog niet bekendgemaakt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close