fbpx
737 MAXAirlinesBoeingCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsVliegtuigen

American Airlines dreigt deel 737 MAX bestelling te annuleren

American Airlines zou Boeing hebben laten weten geen financiering te kunnen krijgen voor 17 van de bestelde 737 MAX toestellen, zo melden verschillende Amerikaanse media. De maatschappij zou daarbij hebben aangegeven dat, mocht de financiering niet rond komen, de toestellen niet afgenomen kunnen worden.

Bestellingen

In totaal heeft American nog 59 Boeing 737 MAX toestellen in bestelling staan bij Boeing. De toestellen waarvoor de financiering ontbreekt zijn de 17 exemplaren die dit jaar nog zouden worden afgeleverd.

Boeing

Boeing Capital, de tak van Boeing die maatschappijen helpt bij het financieren van vliegtuigen, zal op zoek moeten naar een oplossing. Een voor de hand liggende oplossing is dat Boeing Capital de vliegtuigen koopt en ze vervolgens aan American Airlines least.

Leasemaatschappij

Een andere optie is dat de vliegtuigen worden overgenomen door een algemene leasemaatschappij. American Airlines zou de vliegtuigen vervolgens weer van dit bedrijf kunnen leasen.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button