737 MAXAirlinesBoeingCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusFinancieelOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

American Airlines dreigt deel 737 MAX bestelling te annuleren

American Airlines zou Boeing hebben laten weten geen financiering te kunnen krijgen voor 17 van de bestelde 737 MAX toestellen, zo melden verschillende Amerikaanse media. De maatschappij zou daarbij hebben aangegeven dat, mocht de financiering niet rond komen, de toestellen niet afgenomen kunnen worden.

Bestellingen

In totaal heeft American nog 59 Boeing 737 MAX toestellen in bestelling staan bij Boeing. De toestellen waarvoor de financiering ontbreekt zijn de 17 exemplaren die dit jaar nog zouden worden afgeleverd.

Boeing

Boeing Capital, de tak van Boeing die maatschappijen helpt bij het financieren van vliegtuigen, zal op zoek moeten naar een oplossing. Een voor de hand liggende oplossing is dat Boeing Capital de vliegtuigen koopt en ze vervolgens aan American Airlines least.

Leasemaatschappij

Een andere optie is dat de vliegtuigen worden overgenomen door een algemene leasemaatschappij. American Airlines zou de vliegtuigen vervolgens weer van dit bedrijf kunnen leasen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close