AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersCoronavirusOverig nieuwsRoutes

Europese luchtvaart laat duidelijk herstel zien

De Europese luchtvaart is snel aan het herstellen, zo blijkt uit cijfers van de IATA, de International Air Transport Association. In Europa is ook de grootste toename in internationale vluchten zichtbaar.

Toename

In de onderstaande grafiek is zichtbaar dat de hoeveelheid Europese vluchten sterk is toegenomen sinds de grenzen weer open zijn. Ondanks de sterke groei worden er meer dan 60 procent minder Europese vluchten uitgevoerd dan in dezelfde periode in 2019.

Internationaal

Nergens ter wereld is de toename in internationale vluchten zo groot als in Europa. Dit valt echter te verklaren door de grote hoeveelheid landen in Europa waardoor er in een normale situatie ook meer internationale vluchten worden uitgevoerd dan elders op de wereld.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extraā€™s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close