fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Europese luchtvaart laat duidelijk herstel zien

De Europese luchtvaart is snel aan het herstellen, zo blijkt uit cijfers van de IATA, de International Air Transport Association. In Europa is ook de grootste toename in internationale vluchten zichtbaar.

Toename

In de onderstaande grafiek is zichtbaar dat de hoeveelheid Europese vluchten sterk is toegenomen sinds de grenzen weer open zijn. Ondanks de sterke groei worden er meer dan 60 procent minder Europese vluchten uitgevoerd dan in dezelfde periode in 2019.

Internationaal

Nergens ter wereld is de toename in internationale vluchten zo groot als in Europa. Dit valt echter te verklaren door de grote hoeveelheid landen in Europa waardoor er in een normale situatie ook meer internationale vluchten worden uitgevoerd dan elders op de wereld.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button