AirbusAirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusIndustrieOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

South African stuurt nieuwe A350 naar Teruel

South African Airways heeft afgelopen week een Airbus A330-200 en een gloednieuwe Airbus A350-900 naar het Spaanse Teruel gebracht. De toestellen zullen op de luchthaven in het noorden van Spanje worden opgeslagen.

Vloot

De Zuid-Afrikaanse maatschappij heeft niet alleen te lijden onder de coronacrisis, maar kampt ook al jaren met financiële problemen. Vorige maand werd bekendgemaakt dat South African al haar Airbus A340’s met pensioen zou sturen. Ook heeft de maatschappij verschillende Airbus A330’s teruggebracht naar de leasemaatschappijen.

Herstructurering

South African is bezig met een herstructurering. De maatschappij wil haar oude en relatief onzuinige vliegtuigen vervangen door nieuwe, zuinige toestellen als de Airbus A350. Het is echter aannemelijk dat deze toestellen door de coronacrisis tijdelijk overbodig zijn en dat daarom enkele vliegtuigen naar Teruel worden gestuurd.

Opslag

Veel maatschappijen sturen vliegtuigen die tijdelijk niet worden gebruikt naar opslaglocaties als het Spaanse Teruel of Amerikaanse Mojave. Beide vliegvelden hebben een ideaal klimaat om toestellen voor langere tijd op te slaan. Ook zijn er technici ter plaatse om de vliegtuigen te onderhouden terwijl deze buiten gebruik zijn. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/