fbpx
AirbusAirlinesCoronavirusNaast het nieuwsVliegtuigen

South African stuurt nieuwe A350 naar Teruel

South African Airways heeft afgelopen week een Airbus A330-200 en een gloednieuwe Airbus A350-900 naar het Spaanse Teruel gebracht. De toestellen zullen op de luchthaven in het noorden van Spanje worden opgeslagen.

Vloot

De Zuid-Afrikaanse maatschappij heeft niet alleen te lijden onder de coronacrisis, maar kampt ook al jaren met financiële problemen. Vorige maand werd bekendgemaakt dat South African al haar Airbus A340’s met pensioen zou sturen. Ook heeft de maatschappij verschillende Airbus A330’s teruggebracht naar de leasemaatschappijen.

Herstructurering

South African is bezig met een herstructurering. De maatschappij wil haar oude en relatief onzuinige vliegtuigen vervangen door nieuwe, zuinige toestellen als de Airbus A350. Het is echter aannemelijk dat deze toestellen door de coronacrisis tijdelijk overbodig zijn en dat daarom enkele vliegtuigen naar Teruel worden gestuurd.

Opslag

Veel maatschappijen sturen vliegtuigen die tijdelijk niet worden gebruikt naar opslaglocaties als het Spaanse Teruel of Amerikaanse Mojave. Beide vliegvelden hebben een ideaal klimaat om toestellen voor langere tijd op te slaan. Ook zijn er technici ter plaatse om de vliegtuigen te onderhouden terwijl deze buiten gebruik zijn. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button