fbpx
General aviationIncidentenNieuwsNL NieuwsVeiligheid

Zweefvliegtuig verongelukt op Gilze-Rijen

Zondagmiddag is een zweefvliegtuig neergestort op vliegbasis Gilze-Rijen. Bij het ongeluk is de piloot, die de enige inzittende van het toestel was, om het leven gekomen.

Onderzoek

Het zou gaan om een vliegtuig van de Gilzer Luchtvaart Club Illustrious. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De afdeling luchtvaarttoezicht van de landelijke eenheid van de politie doet samen met de onderzoeksraad voor veiligheid onderzoek naar het ongeluk.

Weekend

Eerder dit weekend verongelukten twee Nederlandse zweefvliegtuigen boven Duitsland. Ook naar de oorzaak van het ongeluk in Duitsland wordt nog onderzoek gedaan. Het is opmerkelijk dat er meerdere zweefvliegtuigen zo snel na elkaar verongelukken.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button