fbpx
General aviationIncidentenNieuwsNL NieuwsVeiligheid

Zweefvliegtuig verongelukt op Gilze-Rijen

Zondagmiddag is een zweefvliegtuig neergestort op vliegbasis Gilze-Rijen. Bij het ongeluk is de piloot, die de enige inzittende van het toestel was, om het leven gekomen.

Onderzoek

Het zou gaan om een vliegtuig van de Gilzer Luchtvaart Club Illustrious. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De afdeling luchtvaarttoezicht van de landelijke eenheid van de politie doet samen met de onderzoeksraad voor veiligheid onderzoek naar het ongeluk.

Weekend

Eerder dit weekend verongelukten twee Nederlandse zweefvliegtuigen boven Duitsland. Ook naar de oorzaak van het ongeluk in Duitsland wordt nog onderzoek gedaan. Het is opmerkelijk dat er meerdere zweefvliegtuigen zo snel na elkaar verongelukken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button