737 MAXBoeingCoronaOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing naarstig op zoek naar financiering 737 Max’

Boeing is naarstig op zoek naar financiering voor de 737 Max, in afwachting op de goedkeuring van de autoriteiten voor de ontwerpwijzigingen. De bouwer verwacht dat veel maatschappijen het toestel nog niet willen ontvangen vanwege de coronasituatie.

Leveringen

Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Reuters. Boeing wil de leveringen hervatten zodra de regelgevers het toestel veilig hebben verklaard en zodra er overeenstemming is bereikt over de opleidingen. Maar gezien het vertrouwen in het toestel is aangetast door de problemen, is er extra financiering nodig om soepele leveringen te kunnen garanderen en omdat de vraag schaarser is geworden door corona.

Waarde

“Niemand wil nu nieuwe vliegtuigen in ontvangst nemen en dat geldt in het bijzonder voor de Max”, aldus een senior luchtvaartfinancier. De waarde van de 737 Max op de vliegtuigmarkt is sinds het begin van dit jaar met elf procent gedaald en zal de komende maanden waarschijnlijk meer onder druk komen te staan, afhankelijk van het tijdstip van terugkeer, zei Eddy Pieniazek van luchtvaartadviesbedrijf Ishka tegen Reuters.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close