fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuws

Naar Australië? Twee weken in quarantaine voor bijna 2000 euro

Reizigers die naar Australië gaan, moeten vanaf 18 juli 3000 Australische dollar (ongeveer 1847 euro) betalen voor de verplichte quarantaine van twee weken. Tot nu toe betaalde de overheid dit voor reizigers.

Quarantaine

De regeling werd eind maart ingesteld en de Australische overheid heeft voor zo’n 35.000 reizigers de quarantaine betaald, wat neerkomt op 65 miljoen Australische dollar. Hierbij krijgen mensen een hotel toegewezen en het eten zit ook inbegrepen bij de prijs.

Regeling

De betaling moet worden voldaan door internationale reizigers die vanaf zaterdag 18 juli het land binnen komen. Passagiers die vóór 12 juli 23:59 uur ’s avonds (Australische tijd) een vliegticket hebben gekocht, zijn uitgezonderd van de quarantainekosten. Zij moeten dan wel gewoon nog in zelfisolatie voor twee weken, maar krijgen de kosten vergoed van de Australische overheid.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button