fbpx
CoronavirusKLMNaast het nieuwsNieuwsNL NieuwsProfessional

Ruim 2400 KLM-medewerkers willen gebruik maken van vrijwillige vertrekregeling

Ruim 2400 medewerkers van KLM hebben zich aangemeld voor de vrijwillige vertrekregeling (VVR) van de maatschappij. Met deze regeling wil de maatschappij zoveel mogelijk gedwongen ontslagen voorkomen.

Aanvragen

Dat melden diverse media, waaronder RTL Z en het FD. Later deze maand wordt bekendgemaakt welke aanvragen worden toegekend en pas dan kunnen exacte aantallen genoemd worden. De vrijwillige vertrekregeling stond tussen 1 juni en 12 juli open voor al het personeel van KLM.

Ruimte

“De regeling kan ruimte creëren voor KLM-medewerkers die aanblijven en zo gedwongen ontslagen in de toekomst zo veel mogelijk voorkomen of beperken. KLM neemt liever afscheid van medewerkers die daar zelf voor kiezen dan van collega’s die daar niet vrijwillig voor kiezen”, zei KLM onlangs in een verklaring.

Werk

De verwachting van KLM is dat de weg naar herstel lang zal zijn en dat er langdurig minder werk beschikbaar is. “Vele maatregelen zijn al genomen om KLM door deze ongekend moeilijke periode te loodsen maar het is duidelijk dat er hiervoor nog meer moet gebeuren. Tegen deze achtergrond verruimt KLM nu de mogelijkheid voor medewerkers om het bedrijf vrijwillig en met een financiële vergoeding te verlaten”, aldus de maatschappij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button