AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersFrequente reizigerNieuwsOverig nieuws

Thai Airways annuleert alle vluchten tot eind augustus

Thai Airways annuleert alle vluchten in juli en augustus vanwege de coronasituatie. Vanaf september hoopt de maatschappij weer de lucht in te gaan.

Juli

Eind mei zei de maatschappij nog te hopen in juli weer te kunnen starten, maar de situatie is er niet veel beter op geworden. Thai Airways maakte toen ook bekend een reorganisatie te starten met faillissementsbescherming.

Aandelen

De Thaise overheid verkocht even later 3,2 procent van de aandelen in de maatschappij. Daarmee komt het aandeel van de overheid uit op 47,86 procent en is Thai Airways niet langer een staatsbedrijf. De Thaise premier noemde het een moeilijk, maar noodzakelijk besluit. Volgens hem waren er drie mogelijkheden: geld in de maatschappij blijven pompen, het bedrijf failliet laten gaan of een formeel herstructureringsproces starten. De regering achtte het laatste de beste keus.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close