BoeingIndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing levert 20 vliegtuigen in tweede kwartaal

Boeing heeft twintig vliegtuigen afgeleverd in het tweede kwartaal van dit jaar. Het gaat om vier 737’s, één 747, vier 767’s, vier 777’s en zeven 787’s.

Pandemie

“Onze commerciële vliegtuigleveringen in het tweede kwartaal weerspiegelen de aanzienlijke gevolgen van de Covid-19 pandemie op onze klanten en activiteiten, waarbij de vliegtuigproductie ook enkele weken heeft stilgelegen”, zegt Greg Smith, CFO bij Boeing.

Vraag en aanbod

Smith zegt de commerciële markt nauwlettend te blijven volgen door in gesprek te blijven met wereldwijde klanten om hun korte- en langetermijnplannen te begrijpen. “Dit levert de informatie op voor de huidige en toekomstige productiesnelheden en eventuele verdere aanpassingen die nodig zijn om vraag en aanbod in evenwicht te brengen. De diversiteit van ons portfolio, inclusief onze overheidsdiensten, defensie- en ruimtevaartprogramma’s, zal enige stabiliteit blijven bieden terwijl we door de pandemie navigeren en aan de andere kant sterker worden”, aldus Smith.

Militair

Wat betreft de militaire vliegtuigen zijn er negen nieuwe AH-64 Apaches geleverd en achttien geüpgradede Apaches. Van de CH-47 Chinook werden zes exemplaren geleverd. Verder zijn er drie F-15’s geleverd, vier F/A-18’s, één KC-46 tanker en drie P-8 vliegtuigen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close