LiefhebberMilitairNieuws

Defensie traint troepeninzet met luchtsteun rond De Peel

Militairen van de landmacht oefenen met inzet in de omgeving van Vliegbasis De Peel om zich voor te bereiden op uitzendingen. In bepaalde situaties wordt er om luchtsteun gevraagd; deze procedures zullen ook geoefend worden.

Toestellen

Er zullen een aantal verschillende vliegtuigen te zien zijn bij de oefeningen: F-16’s, Apache-gevechtshelikopters, Tornado-gevechtsvliegtuigen en Albatros-trainingsvliegtuigen. Er wordt samengewerkt tussen de landmacht, luchtmacht en buitenlandse partners.

Vliegbewegingen

De luchtmacht probeert de vliegbewegingen zoveel mogelijk te verdelen om geluidsoverlast te beperken, maar dat lukt niet altijd, zegt Defensie. Via een speciaal daarvoor ingerichte website is meer informatie over de vliegbewegingen te vinden en overlast kan worden gemeld via een klachtenformulier. De vliegbewegingen duren uiterlijk tot donderdag 16 juli 17 uur ’s middags.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close