AirlinesIndustrieLong-haul low-costNieuwsRoutes

Lufthansa richt nieuwe dochter op

Lufthansa is bezig met het aanvragen van een AOC, een Air Operators Certificate, voor haar nieuwe dochteronderneming ‘Ocean’, zo melden verschillende internationale media.

Vakantie

De nieuwe maatschappij zal vermoedelijk primair intercontinentale vakantievluchten uitvoeren, een markt waar Lufthansa met dochter Eurowings al thuis is. Een jaar geleden werd echter bekend dat Eurowings niet doorgaat met haar langeafstandsvluchten maar zich voortaan zal focussen om de Europese markt.

Netwerk

‘Ocean’ zou vanaf 2022 de lucht in gaan met een vloot van elf vliegtuigen. De maatschappij zou vanuit Düsseldorf, Frankfurt en München naar veel bestemmingen moeten vliegen die momenteel nog bediend worden door Eurowings.

Merk

Of de nieuwe luchtvaartmaatschappij ooit de lucht in zal gaan als ‘Ocean’ is onbekend. De naam is vooralsnog alleen gebruikt bij de aanvraag van een vliegvergunning, iets wat vaak losstaat van de naam die daadwerkelijk op de vliegtuigen verschijnt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close