fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsNieuwsPiloten en Crew

Mogelijk tot 25.000 ontslagen bij American Airlines

American Airlines heeft in een brief naar haar medewerkers gewaarschuwd dat er 25.000 banen bij de maatschappij op de tocht staan. Dat meldt de Wall Street Journal.

Ontslagen

In een brief waarschuwt de Amerikaanse maatschappij dat 20.000 medewerkers hun baan kunnen verliezen. Dat zou het ontslag van 29 procent van de voornaamste werknemers betekenen. Eerdere ontslagen leidden al tot het verlies van 5000 banen. Precies een week geleden stuurde ook United Airlines al een ontslagwaarschuwing naar 45 procent van haar werknemers.

Wetgeving

De maatschappij is wettelijk verplicht om werknemers van tevoren te waarschuwen voor mogelijke ontslagen. Mocht het bedrijf daadwerkelijk tot ontslag overgaan, dan moet dit 60 dagen van tevoren persoonlijk worden gecommuniceerd. Tot en met september kan de maatschappij nog geen werknemers ontslaan, omdat dit onmogelijk is binnen het CARES-programma van de Amerikaanse overheid. Uit dit programma ontvangen Amerikaanse bedrijven financiële steun om de coronacrisis te overbruggen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button