fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheid

Politievliegtuig verongelukt in Oost-Turkije

Een Turks politievliegtuig is in het oosten van Turkije op 2200 meter hoogte gecrasht tegen een berg in de provincie Van.

Crash

Het vliegtuig, dat toebehoort aan de Turkse veiligheidsdienst, stortte woensdagavond neer tegen de Artos, een berg in het oosten van Turkije. De inzittenden van het toestel hadden om iets na 22.30 uur voor het laatst contact met de verkeerstoren van het vliegveld vanwaar het vliegtuig was vertrokken. Nog geen kwartier later viel alle communicatie weg en verdween het toestel van de radar. Bij de crash zijn zeven inzittenden overleden, waaronder twee piloten.

Onderzoek

Sinds maandag werd het vliegtuig gebruikt voor een verkennings- en surveillancemissie boven de provincies Van en Hakkari, in de buurt van de Iraanse grens. De oorzaak van de crash is nog niet bekend. Volgens Süleyman Soylu, de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, wordt deze momenteel door deskundigen onderzocht.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button