fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

Qatar Airways verwelkomt vonnis Internationaal Gerechtshof

Qatar Airways zegt het vonnis van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag deze week te verwelkomen.

Bevoegdheid

De luchtvaartmaatschappij geeft aan dat het vonnis de bevoegdheid van de ICAO bevestigt om kennis te nemen van meningsverschillen over de interpretatie en uitvoering van het Verdrag van Chicago van 1944 en het International Air Services Transit Agreement. In het Verdrag zijn bepalingen opgenomen over de internationale burgerluchtvaart.

Bezoek

Qatar Airways zegt uit te kijken naar het nieuwe bezoek van Qatar aan Montreal. Het land is van plan er bij de ICAO op aan te dringen de illegale blokkade van het luchtruim door vier staten te veroordelen. Tegelijkertijd zal er worden aangedrongen om passende maatregelen te nemen die deze vier staten dwingen hun verplichtingen onder het internationale recht na te komen en de internationale burgerluchtvaart weer normaal te laten functioneren.

Verder streeft de maatschappij naar een ‘passende vergoeding van de financiële schade’ die het bedrijf heeft geleden ten gevolge van de blokkade van het luchtruim. “De arbitraire en onrechtmatige maatregelen die de vier staten tegen de maatschappij hebben genomen, zijn zorgvuldig geplande, decennialange programma voor investeringen en groei in deze landen heeft ondermijnd. Deze maatregelen hebben Qatar Airways er op willekeurige wijze van weerhouden honderdduizenden passagiers te vervoeren en tienduizenden tonnen vracht per jaar van en naar deze landen te transporteren.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button