fbpx
AirbusBestellingenDuurzaamheidInnovatieNieuws

Airbus levert eerste door duurzamere brandstof aangedreven vliegtuig

Airbus is zijn duurzame luchtvaartbrandstof-operaties (SAF) aan het uitbreiden. De vliegtuigbouwer heeft twee nieuwe A321LR’s geleverd die geschikt zijn voor de brandstof.

Brandstof

Air Transat is de ontvanger van de eerste twee toestellen. De vliegtuigen worden geleaset van AerCap. Beide A321LR’s gebruikten brandstof met daarin een duurzame brandstofmix van 10 procent om non-stop van Hamburg naar Montreal te vliegen.

Beluga

Airbus heeft sinds december 2019 al vaker succesvol vluchten uitgevoerd met de vrachtvariant Beluga. Deze week vond de eerste commerciƫle levering binnen het SAF-programma plaats.

BelugaXL Ā©Airbus

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button