AirbusBestellingenDuurzaamheidInnovatieNieuws

Airbus levert eerste door duurzamere brandstof aangedreven vliegtuig

Airbus is zijn duurzame luchtvaartbrandstof-operaties (SAF) aan het uitbreiden. De vliegtuigbouwer heeft twee nieuwe A321LR’s geleverd die geschikt zijn voor de brandstof.

Brandstof

Air Transat is de ontvanger van de eerste twee toestellen. De vliegtuigen worden geleaset van AerCap. Beide A321LR’s gebruikten brandstof met daarin een duurzame brandstofmix van 10 procent om non-stop van Hamburg naar Montreal te vliegen.

Beluga

Airbus heeft sinds december 2019 al vaker succesvol vluchten uitgevoerd met de vrachtvariant Beluga. Deze week vond de eerste commerciële levering binnen het SAF-programma plaats.

BelugaXL ©Airbus

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close