fbpx
CoronavirusGeneral aviationIncidentenNaast het nieuwsNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewVeiligheid

KNVvL waarschuwt voor effecten coronavirus op vliegveiligheid

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart waarschuwt in een bericht voor de effecten van het coronavirus op de vliegveiligheid.

Waarschuwing

In een bericht aan zweefvliegers wijst de KNVvL erop dat de langere stop (in verband met de lockdown) effecten kan hebben op de vliegvaardigheid. Bovendien leidt het late begin van het vliegseizoen ertoe dat er geen geleidelijke opbouw van het vliegen plaatsvindt. Verder kunnen ook menselijke factoren een rol spelen: stress kan bijvoorbeeld voor minder goede vliegprestaties zorgen. De vereniging raadt vliegers aan om hun vluchten goed te plannen en behoudend te vliegen.

Crashes

De waarschuwing komt in de nasleep van een inktzwart weekend vorige week. Toen vonden er twee zweefvliegongelukken plaats. Twee Nederlandse vliegtuigen zijn zaterdag 12 juli boven de Duitse stad Dülmen tegen elkaar gebotst. Beide vliegers kwam hierbij om het leven. Zondagmiddag stortte er een zweefvliegtuig neer op vliegbasis Gilze-Rijen. Ook hierbij kwam de piloot om het leven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button