fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuwsNieuwsPiloten en Crew

Piloten Icelandair moeten invallen voor ontslagen cabinepersoneel

Icelandair heeft al haar cabinepersoneel ontslagen. De piloten moeten nu zorgen voor de veiligheid aan boord.

Ontslagen

De IJslandse maatschappij heeft besloten om al het cabinepersoneel te ontslaan nadat het niet lukte om nieuwe collectieve afspraken te maken. Icelandair wilde nieuwe arbeidscontracten sluiten als onderdeel van een herstructureringsplan om de liquiditeit te verstevigen. De ontslagen werden bekend nadat gesprekken met de vakbond FFI op niets uitliepen.

Piloten

Nu er in totaal 938 stewards en stewardessen zijn ontslagen, kijkt de maatschappij naar andere opties om de service en veiligheid in de cabine in de gaten te houden. Vanaf 20 juli zullen piloten daarom de taken van het cabinepersoneel overnemen. Het gaat, gezien de maatregelen rondom het coronavirus, daarbij niet om veel service, maar voornamelijk om de veiligheid. Icelandair heeft niet aangegeven hoe lang de situatie zo zal blijven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht alsmede Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button