fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNieuwsProfessional

Chinese ‘grote drie’ geven opnieuw winstwaarschuwing af

De drie grootste staatsmaatschappijen van China hebben opnieuw een winstwaarschuwing afgegeven bij de resultaten over het eerste halfjaar, ondanks dat de cijfers vanaf juni weer beter zijn geworden.

Impact

Alle drie de maatschappijen zeggen de significante impact van de coronacrisis terug te zien in hun resultaten. De maatschappijen boekten aanzienlijke operationele verliezen voor het kwartaal dat eindigde op 31 maart, aangezien de pandemie in omvang toenam.

Pandemie

De pandemie startte in China en er kwamen steeds meer reisrestricties van en naar het land. De maatschappijen nemen verschillende maatregelen om de effecten van de situatie het hoofd te bieden. Zo wordt er kritisch gekeken naar de inzet van de capaciteit en er wordt geprobeerd de inkomsten uit passagiers- en vrachtvervoer te verhogen en algemene kosten te verlagen.

Toename

In juni zagen Chinese maatschappijen een toename van het aantal passagiers. Air China zag 9,5 procent meer passagiers ten opzichte van mei (4,46 miljoen reizigers), China Southern 21,6 procent (7,14 miljoen passagiers) en China Eastern verwelkomde 25 procent meer passagiers dan in mei (5,2 miljoen reizigers).

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button