fbpx
CoronavirusFinancieelNieuwsProfessional

Aandeelhouders ook akkoord met staatssteun airBaltic

Aandeelhouders van de Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic zijn akkoord gegaan met een investering van 250 miljoen euro door de overheid van de Baltische staat. Het geld is bedoeld om de corona crisis te boven te komen.

Goedkeuring

De beslissing volgt op eerdere goedkeuring door de Europese Commissie voor de staatsteun. “Met deze nieuwe financiële injectie kunnen we ons herstructureringsplan Destination 2025 CLEAN uitvoeren”, zegt Martin Gauss, CEO van airBaltic.

Gereduceerde vloot

De raad van toezicht gaf op 23 april al haar goedkeuring voor het plan, dat voor 2020 en 2021 voorziet in een gereduceerde vloot. Initieel zal airBaltic 22 Airbus A220-300 inzetten met de verwachting dat dit aantal eind 2023 groeit naar 50 Airbus A220-300 toestellen. De optie voor 30 extra toestellen blijft bestaan voor toekomstige groei.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button