fbpx
AirlinesDuurzaamheidNieuwsProfessionalVliegtuigen

Etihad en Boeing starten ecoDemonstrator tests in augustus met 787-10

Etihad en Boeing starten vanaf augustus met een aantal testen als onderdeel van het ecoDemonstrator programma. Er zal een 787-10 Dreamliner worden gebruikt om manieren te testen om emissies en geluid te verminderen.

Partner

De twee bedrijven vormden het partnerschap in november 2019. Eerder voerde Boeing ook al tests uit met FedEx voor het ecoDemonstrator programma. Zo werd er een anti-botsingssyteem getest en er werd gekeken of er brandstof kan worden bespaard door samen te vliegen. Voor deze tests werd een 777F gebruikt.

Samenwerking

“Samenwerking binnen de industrie is een belangrijk aspect van Boeing’s ecoDemonstrator-programma dat ons in staat stelt innovatie te versnellen”, zegt Stan Deal, CEO van Boeing Commercial Airplanes. “We zijn er trots op dat we onze samenwerking met Etihad Airways op het gebied van duurzaamheid hebben verbreed door veelbelovende technologieën te testen die de uitstoot kunnen verminderen, de commerciële luchtvaart kunnen helpen de klimaatdoelstellingen te halen en de industrie op een verantwoorde manier kunnen laten groeien met respect voor onze planeet en haar natuurlijke hulpbronnen.”

Programma

Het testprogramma start in augustus en duurt waarschijnlijk vier weken. Het is voor het eerst dat hiervoor een 787-10 wordt ingezet. De vluchten zullen worden uitgevoerd op een mix van duurzame brandstof. Naast Etihad werken ook NASA en Safran Landing Systems mee aan de onderzoeken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button