fbpx
Editors choiceIncidentenMilitairNieuwsProfessional

Gecrashte NH90 gezonken

De gecrashte NH90 is gezonken, zo meldt het ministerie van Defensie. Maandagavond knapte twee van de vier drijflichamen. Het toestel bevond zich op iets meer dan 60 kilometer ten westen van Aruba. Defensie heeft de positie van de gezonken helikopter vastgelegd.

Drijflichamen

Er waren vier drijflichamen aangebracht om te voorkomen dat de NH90 naar de zeebodem zakt. De kustwacht hielp hierbij. De berging werd bemoeilijkt door hoge golven en een stevige wind. Maandag werd de zwarte doos gevonden en deze is nog in goede staat.

Repatriëring

Defensie zegt dat de hoogste prioriteit is dat de twee omgekomen bemanningsleden zo snel mogelijk naar Nederland worden gehaald. Ook de twee overlevenden worden gerepatrieerd. De overlevenden en de twee lichamen zijn nog aan boord van Zr. Ms. Groningen. Het schip was vlakbij de NH90 toen die in zee belandde.

Onderzoek

De Inspectie Veiligheid Defensie, de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het OM zijn betrokken bij het onderzoek naar de oorzaak van de crash. De krijgsmacht heeft twintig NH90’s. Het is voor het eerst dat er een ongeluk is gebeurd met dit type toestel. Voorlopig blijft de hele NH90-vloot uit voorzorg aan de grond.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button