fbpx
737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘737 Max vliegt pas na september weer’

Het is onwaarschijnlijk dat de FAA de 737 Max vóór oktober al goedkeurt om weer te vliegen. Dat zegt een ingewijde tegen persbureau Reuters.

Toezichthouders

Een woordvoerder van Boeing zei dat de datum van terugkeer door de toezichthouders wordt bepaald. “Boeing werkt nauw samen met de FAA en andere internationale toezichthouders om aan hun verwachtingen te voldoen terwijl we eraan werken om de 737 Max veilig weer in gebruik te nemen”, aldus Boeing.

Luchtwaardigheid

De FAA publiceert in de nabije toekomst een voorgestelde luchtwaardigheidsrichtlijn. Daarna heeft het publiek 45 dagen de tijd om commentaar te geven op voorgestelde ontwerpwijzigingen en procedures. Ook zijn er nog enkele belangrijke stappen die moeten worden genomen voordat het toestel weer de lucht in kan. De definitieve planning ligt ter beoordeling bij de betreffende afdeling.

Certificatie

Begin juli werden de certificatievluchten van het toestel afgerond. Tijdens de tests zijn de voorgestelde wijzigingen van het MCAS-systeem uitgebreid onder de loep genomen. Als alle vervolgstappen goed verlopen, dan kan het toestel voor het einde van het jaar nog terugkeren naar de lucht. Aan het einde van alle tests en evaluaties neemt Stephen Dickson, het hoofd van de FAA, zelf plaats in het toestel. Eerder zei hij nog dat hij er zeker van wil zijn dat hij zijn gezin zonder enige twijfel aan boord zou zetten voordat de terugkeer naar de lucht wordt goedgekeurd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button