fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsPiloten en CrewProfessional

Ryanair dreigt Duitse bases te sluiten

Ryanair sluit mogelijk haar bases op Frankfurt Hahn Airport, Berlijn Tegel en Düsseldorf Weeze. Dat heeft de maatschappij in een memo aan Duitse piloten bekendgemaakt, welke is ingezien door persbureau Reuters. De stap komt nadat een kleine meerderheid van de Duitse piloten een voorgestelde loonsverlaging heeft afgewezen.

Maatregelen

“We moeten doorgaan met alternatieve maatregelen nemen om kostenbesparing te realiseren, wat helaas zal leiden tot sluiting van de bases en ontslagen van personeel”, zou in de memo staan. Aan het eind van de zomer zouden alle toestellen op Berlijn en Düsseldorf worden weggehaald en vanaf november zullen er dan geen toestellen meer op Frankfurt Hahn worden gestationeerd. Daarna zou er met een collectief ontslagproces worden geprobeerd om alle piloten op de luchthavens van Frankfurt, Keulen en Berlijn Schönefeld af te stoten.

Deal

Pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) zegt in een verklaring van mening te zijn dat het geschil nog op te lossen is. “We geven de hoop niet op. De werkgever zou er goed aan doen om nu weer snel aan de onderhandelingstafel te gaan zitten”, aldus de vakbond. VC verzet zich nog wel tegen de door Ryanair voorgestelde deal. De geboden baanzekerheid zou tot maart 2021 zijn, terwijl loonsverlagingen tot 2024 werden geëist.

Loonsverlaging

Zeventig procent van de piloten van Ryanair zou al wel hebben ingestemd met een loonsverlaging en slechtere arbeidsvoorwaarden, aldus Ryanair. In Ierland omzeilde de maatschappij de vakbond en heeft het individuele afspraken gemaakt met de piloten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button