fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceNieuwsPiloten en Crew

British Airways bereikt akkoord met pilotenvakbond

British Airways en pilotenvakbond Balpa hebben een akkoord bereikt na drie maanden onderhandelen. De piloten hebben tot 30 juli om over het voorstel te stemmen.

Akkoord

Het akkoord gaat over het schrappen van banen en wijzigingen in de arbeidsvoorwaarden, zoals het inleveren van salaris. Maatregelen die zijn afgesproken zijn een vrijwillige vertrekregeling, vrijwillig parttime gaan werken en een pool voor 300 piloten die daarna alleen nog op oproepbasis beschikbaar zijn tegen een lager maandsalaris.

Salaris

Verder neemt het salaris van piloten af met 20 procent, de komende twee jaar neemt dat weer toe tot acht procent en daarna moet het hele salaris weer hersteld worden. 270 piloten worden gedwongen ontslagen, maar er zal geen constructie komen waarbij piloten worden ontslagen en daarna opnieuw aangenomen om de arbeidsvoorwaarden te veranderen. De vakbond verwacht overigens wel dat het aantal gedwongen ontslagen minder wordt naarmate medewerkers zich aanmelden voor de vrijwillige vertrekregeling.

Teleurstellend

Balpa is niet geheel tevreden over de herstructurering. “Het is enorm teleurstellend dat British Airways tijdens onze uitgebreide onderhandelingen niet het volledige pakket van de door ons voorgestelde verzachtende maatregelen zou accepteren, wat banenverlies zou hebben voorkomen, zonder kosten voor BA”, aldus Brian Strutton.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button