Licht en luchtigLiefhebberNieuwsOpmerkelijk

Niemand wil Mexicaans presidentieel vliegtuig kopen

Het Mexicaanse regeringsvliegtuig staat al ruim anderhalf jaar te koop in de VS, maar niemand wil het toestel kopen. Het toestel is nu terug in Mexico-Stad.

VIP

De linkse president Andrés Manuel López Obrador wil af van de Boeing 787. Hij vindt het vliegtuig een symbool van corruptie van zijn voorgangers. Het toestel werd in 2012 gekocht door president Peña Nieto. Er is plaats voor 80 passagiers en er is onder andere een badkamer, slaapkamer en een vergaderruimte.

Vraagprijs

De vraagprijs is 130 miljoen dollar. Er waren wel lagere biedingen, maar die werden niet geaccepteerd. De president probeerde het vliegtuig ook nog om te ruilen voor medische apparatuur en het te verkopen aan zakenmensen. Ook een poging om het per uur te verhuren was tevergeefs.

Loterij

Een andere poging om het vliegtuig kwijt te raken was een in februari georganiseerde loterij. De winnaar zou het vliegtuig krijgen. Later werd dit teruggedraaid en werd de prijs een bedrag van 100 miljoen dollar, dat zal worden verdeeld onder honderd deelnemers. De opbrengst wordt gebruikt voor het onderhoud van het toestel.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close