fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsVeiligheid

United stelt mondkapjes nu op alle plekken verplicht

United Airlines stelt vanaf nu mondkapjes verplicht op alle luchthavens waar de maatschappij actief is. Dat geldt dan voor alle United servicebalies, United Club locaties, de gates en de bagageruimtes. Reizigers die geen mondkapje dragen, mogen niet het vliegtuig in.

Mondkapjes

Alleen kinderen onder de twee hoeven geen mondkapje te dragen. In mei stelde de maatschappij al mondkapjes aan boord verplicht. Toen werd er nog voor alle kinderen een uitzondering gemaakt. Ook Delta Air Lines en American Airlines stelden toen mondkapjes verplicht.

Hepa

Tijdens de vlucht mag het mondkapje alleen worden afgezet om te eten en te drinken. Een andere aanvullende maatregel die de maatschappij neemt is het Hepa-filter op een hardere stand zetten. Hierdoor moet de lucht maximaal worden ververst om het risico op verspreiding van het virus aan boord te verkleinen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button