fbpx
IncidentenNieuwsVliegvelden

Veel schade luchthaven Luik na brand

Op de luchthaven Luik-Bierset is woensdagavond brand ontstaan bij een gebouw. Rond middernacht kregen zo’n 40 brandweerlieden het vuur onder controle. Er zijn geen mensen gewond geraakt, maar de materiële schade is aanzienlijk.

Schade

Een groot deel van de hangar is vernield. Aan de vliegtuigen is geen schade. De brand brak uit in gebouw B30, waar Aéroservices en Western Global zitten. De locatie wordt gebruikt voor opslag.

Rook

De activiteiten op de luchthaven lagen 20 minuten stil door de brand. Zes vliegtuigen werden omgeleid en konden later wel landen op de luchthaven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Door het vuur kwam er veel rook vrij in de omgeving, maar dat vormde geen gevaar voor omwonenden.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button