fbpx
AirlinesIncidentenMilitairNieuwsVeiligheid

Iraanse A310 uitgeweken voor Amerikaanse F-15’s | Video

Een Airbus A310 van het Iraanse Mahan Air is donderdag boven Syrië uitgeweken voor twee Amerikaanse F-15’s, zo melden Iraanse media. Bij het uitwijken zouden enkele passagiers gewond zijn geraakt. De Amerikanen spreken het incident echter tegen.

Vlucht

De A310 voerde een passagiersvlucht uit van de Iraanse hoofdstad Teheran naar Beirut, de hoofdstad van Libanon. Volgens de Iraanse verklaringen zouden twee Amerikaanse F-15’s boven Syrië dermate dichtbij de A310 zijn gekomen dat het toestel genoodzaakt was om een ontwijkende manoeuvre uit te voeren.

Afstand

De Amerikanen bevestigen de inzet van twee F-15’ rond de A310 van Mahan Air. De straaljagers hebben volgens de Amerikaanse verklaring het toestel bekeken om het te identificeren als passagierstoestel van Mahan Air. De straaljagers zouden een minimumafstand van 1.000 meter hebben gehouden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button