fbpx
KLMNieuwsNL Nieuws

KLM discrimineerde vrouw die moest verplaatsen

Toen de KLM vorig jaar een vrouw verzocht om elders in het vliegtuig plaats te nemen omdat een medepassagier niet naast een vrouw wilde zitten heeft de maatschappij gediscrimineerd, zo concludeert het College voor Rechten van de Mens.

Incident

Op een vlucht van New York naar Amsterdam werd de vrouw van SP-Kamerlid Ronald van Raak ingedeeld naast een joods-orthodoxe man. De man en zijn medereizigers weigerden echter plaats te nemen naast een vrouw. Om de situatie op te lossen heeft het cabinepersoneel de vrouw verzocht elders in het vliegtuig plaats te nemen.

Discriminatie

Van Raak liet het er niet bij zitten en bracht de kwestie aan het licht. ‘Het gaat hier om een publiek belang, dat elke vrouw erop moet kunnen rekenen dat zij niet wordt gediscrimineerd op een vlucht van KLM’, aldus Van Raak.

College

Het College voor Rechten van de Mens heeft zich over de kwestie gebogen en heeft geconcludeerd dat de KLM de vrouwelijke passagier inderdaad heeft gediscrimineerd. De vrouw had niet verzocht mogen worden om te verplaatsen aangezien zij het probleem niet veroorzaakte. De KLM gaf vorig jaar al aan dat in dergelijke gevallen de crew de situatie zelf probeert op te lossen en dat daar afwegingen bij worden gemaakt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button