777XBoeingCoronaIndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing vertraagt 777X door beperkte vraag’

Boeing houdt rekening met het vertragen van het 777X programma vanwege een beperkte vraag naar widebodies op het moment, zo meldt persbureau Reuters. De vliegtuigbouwer zou de ontwikkeling van het toestel met enkele maanden tot een jaar willen vertragen.

Vraag

De beperkte vraag’, waar de 777X last van zou kunnen hebben, wordt niet alleen veroorzaakt door het coronavirus, maar ook door handelsbeperkingen tussen de Verenigde Staten en China. Hierdoor is het voor Chinese klanten lastiger m het toestel in ontvangst te nemen.

Vertraging

De 777X zou in 2020 afgeleverd moeten worden aan Emirates, de launch customer van het toestel. Vanwege problemen met de GE9X motoren van het toestel werd de ontwikkeling van het vliegtuig vertraagd. Volgens de huidige planning moeten in 2021 de eerste toestellen worden afgeleverd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close