fbpx
BoeingCoronavirusNieuwsVliegtuigen

‘Boeing vertraagt 777X door beperkte vraag’

Boeing houdt rekening met het vertragen van het 777X programma vanwege een beperkte vraag naar widebodies op het moment, zo meldt persbureau Reuters. De vliegtuigbouwer zou de ontwikkeling van het toestel met enkele maanden tot een jaar willen vertragen.

Vraag

De beperkte vraag’, waar de 777X last van zou kunnen hebben, wordt niet alleen veroorzaakt door het coronavirus, maar ook door handelsbeperkingen tussen de Verenigde Staten en China. Hierdoor is het voor Chinese klanten lastiger m het toestel in ontvangst te nemen.

Vertraging

De 777X zou in 2020 afgeleverd moeten worden aan Emirates, de launch customer van het toestel. Vanwege problemen met de GE9X motoren van het toestel werd de ontwikkeling van het vliegtuig vertraagd. Volgens de huidige planning moeten in 2021 de eerste toestellen worden afgeleverd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button