AirbusAirlinesNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Asiana voert spookvluchten uit met A380’s

De Zuid-Koreaanse maatschappij Asiana Airlines heeft de afgelopen maanden tientallen spookvluchten uitgevoerd met haar zes Airbus A380’s. De vliegtuigen hadden geen passagiers of vracht aan boord.

Geldigheid

De spookvluchten worden uitgevoerd om de brevetten van de A380 bemanningen van de maatschappij geldig te houden. Over het algemeen geldt dat een piloot minimaal drie starts en landingen moet hebben uitgevoerd per 90 dagen om zijn of haar brevet geldig te houden. Normaliter gebeurt dit in een simulator, maar dat is voor Asiana geen optie aangezien zij gebruik maken van de simulatoren van Thai Airways in Bangkok. Door reisrestricties is het momenteel niet mogelijk om bemanningen naar Bangkok te sturen.

Vliegtuig

Voor de vliegtuigen zijn de spookvluchten goed. Het vliegen met de toestellen zorgt ervoor dat er minder onderhoud nodig is wanneer de toestellen weer in reguliere dienst komen. Ook kunnen eventuele problemen die zijn ontstaan terwijl het toestel buiten dienst was eerder worden vastgesteld en opgelost.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/