AirbusHistorische luchtvaartNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerst gebouwde Airbus A330 met pensioen

De eerste Airbus A330 die ooit werd gebouwd, is met pensioen gestuurd. Het Cathay Dragon vliegtuig heeft na 24 jaar commerciële dienst haar laatste vlucht gemaakt. Het toestel, een Airbus A330-300, rolde op 2 november 1992 de productiehal van Airbus uit. In 1996, na enkele jaren dienst te hebben gedaan als testvliegtuig, werd het toestel door Cathay Pacific in dienst genomen.

Dragonair

In maart 2013 werd het toestel overgedragen aan Dragonair, dat tegenwoordig Cathay Dragon heet. De A330 heeft in totaal 63.900 uur en 26.983 dienstcycli gevlogen. De laatste commerciële vlucht van het vliegtuig was op 6 juli van Shanghai naar Hong Kong. Op 17 juli maakte het toestel haar laatste vlucht.

Cathay Dragon

Cathay Dragon is de dochteronderneming van Cathay Pacific die korte- en middellange afstanden vliegt. De maatschappij beschikt over een vloot van Airbus A320’s en A330’s.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/