fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsNL NieuwsTransavia

Consumentenbond blijft zich zorgen maken om Transavia

De consumentenbond blijft zich zorgen maken om Transavia, zo maakte de organisatie bekend. Ook onderzoekt de consumentenbond de mogelijkheid om stappen te nemen tegen de maatschappij.

Klachten

De laatste maanden kreeg de consumentenbond veel klachten binnen over Transavia. De klachten gingen over het niet ontvangen van coronavouchers, het niet terugbetalen van vluchten door de maatschappij, een slecht bereikbare klantenservice en het in rekening brengen van onterechte kosten. Naar aanleiding van de klachten ging de consumentenbond met Transavia in gesprek.

Gesprek

In het gesprek met de consumentenbond gaf Transavia aan de capaciteit van de klantenservice te hebben vergroot. Ook heeft Transavia het mogelijk gemaakt om via de website van de maatschappij restitutie aan te vragen. Op veel vragen van de consumentenbond gaf de maatschappij echter geen concreet antwoord. Ook wilde Transavia niet actief worden op klachtenkompas, een website van de consumentenbond waar bedrijven de klachten van consumenten direct kunnen behandelen.

Onbevredigend

‘Dit is niet waar ik op had gehoopt. Transavia blijft om de hete brij heen draaien. De antwoorden die we krijgen, zijn vaag, tegenstrijdig, en in sommige gevallen ronduit onwaar. Zo beweert de luchtvaartmaatschappij dat passagiers kosteloos kunnen omboeken als hun vlucht is geannuleerd. Maar toen wij de proef op de som namen, bleek dat Transavia wel degelijk kosten in rekening brengt. Ook op aanvullende vragen die we na het gesprek nog hebben gesteld, kregen we geen duidelijke antwoorden. De luchtvaartmaatschappij geeft er geen enkele blijk van zijn klanten serieus te nemen of hun rechten te respecteren. Dat voelt heel onbevredigend. Voor ons, maar vooral voor alle gedupeerde consumenten’, aldus Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button